179763

Fairport Convention

Fairport Convention is één van de meest legendarische folkrockbands in de Europese muziekgeschiedenis. De band werd in 1967 opgericht en wordt gezien als de grondlegger van nieuwe folkbenaderingen en als leverancier van spraakmakende folkmuzikanten waaronder, Iain Matthews & Southern Comfort, Sandy Denny, Steeleye Span, Trader Horne, Ashley Hutchings, Richard Thompson, Fotheringay, Dave Swarbrick, John Kirkpatrick en nog vele anderen.

De huidige bezetting bestaat onder andere uit oud-gedienden Simon Nicol en bassist Dave Pegg, die naast zijn werk bij Fairport ook nog eens 15 jaar bassist was in Jethro Tull. Vanaf 85 is violist Ric Sanders, afkomstig van Soft Machine, van de partij.

In 1997 treedt een tweede violist toe in de persoon van Chris Leslie, die voorheen deel uitmaakte van de Albion Band. Multi-instrumentalist Leslie is bovendien kundig met bouzouki, bouzar en mandoline. Drummer Gerry Conway (Jethro Tull, Eclection, John Cale, Pentangle, Cat Stevens e.a.) maakt de band compleet. Fairport Convention is nog zelden buiten Engeland, maar hun live-reputatie is al die jaren onverminderd gebleken.

Dit is een staand concert.

VOORVERKOOP: €20.50 NORMAAL, €19.00 STUDENT
AVONDKASSA: €22.00 NORMAAL, €20.50 STUDENT

za 27
okt 2018
Open: 
20:00
Aanvang: 
20:30