176142

The Ex + Werede Tesfamichael

The Ex
Goed nieuws! The Ex komt eind maart 2018 met een nieuwe plaat genaamd "27 Passports". Begin dit jaar ging de band drie maanden lang de oefenruimte in om te werken aan nieuw materiaal. In juli werd de nieuwe set in Amsterdam uitgeprobeerd waarna er tijdens een paar korte tours nog werd geduwd en getrokken zodat de nummers in oktober konden worden opgenomen door Kasper Frenkel in de Electric Monkey Studio in Amsterdam Noord.

In drie dagen werden tien tracks op de gloeiende plaat gezet. De eerste Ex plaat sinds 2013 en nu als 'four-piece'; zinderend, schurend, speels en wonderbaarlijk.

The Ex heeft zich van punkband ontwikkeld tot een melting-pot van stijlen: noise, rock, jazz, impro en zelfs etnic music. De rollende, haast Afrikaanse manier van drummen, het ritmische en dwarse gitaargeluid en de naar ironie overhellende voordracht van teksten zorgen voor de typische Ex-sound.

Werede Tesfamichael
Werede Tesfamichael vluchtte via Lampedusa naar Nederland, is statushouder maar woont sinds kort in Vrouwenpolder.
Hij speelt, net als veel andere Eritrese jongeren, op de krar, een vijf- of zeskantige lier. Het instrument wordt veel bespeeld in De Hoorn van Afrika. Werede zingt. Hij zingt eigen liederen maar ook liederen van Tsehaytu Beraki ("de zon van Eritrea") een bij iedere Eritreeër bekende ruim-80 jarige vrouw die in Rotterdam woont.

Van Tsehaytu Beraki is een dubbel CD uitgebracht op het TERP label, en dat is dan weer het label van Terrie van The Ex!

VOORVERKOOP: €11.00 NORMAAL, €9.50 STUDENT
AVONDKASSA: €12.50 NORMAAL, €11.00 STUDENT

vr 18
mei 2018
Open: 
20:00
Aanvang: 
20:30