204285

Eric Gales

Het spel van de uit Memphis afkomstige gitaarvirtuoos is misschien het best te omschrijven als intuïtieve bluesrock. Hij tovert een grote verscheidenheid aan creatieve uitstapjes uit zijn gitaar waarmee hij zijn genialiteit onderstreept. Gales heeft een bijzondere sound, niet alleen qua stijl maar ook omdat hij linkshandig een rechtshandige gitaar upside down speelt, met ook de snaren omgedraaid dus, net zoals bijv. Doyle Bramhall II (MB 2017).

Bluesmagazine.nl schreef over zijn optreden: "Een optreden van Eric Gales betekent dat je voorbereid moet zijn op emotie, heel veel emotie, in welke vorm dan ook. Of het nou de dankbaarheid is dat hij na 20 jaar langs de afgrond te hebben gelopen nu eindelijk zijn rust heeft gevonden of de blijdschap dat hij nu precies dat doet, waar hij goed in is, muziek maken."
Geen zelfvernietiging meer, maar een zelfbewuste gitarist die met een positieve blik naar de toekomst kijkt. Dat is Eric Gales anno 2018. Een gitarist die zich echt mag meten met de bluesrockgiganten van deze tijd.

Gales is nog maar net op stoom en daar mogen we in De Spot gelukkig van meeprofiteren, bereid je voor!

TICKETS VOORVERKOOP: € 15,00 STUDENT € 13,50 (incl. servicekosten)
AVONDKASSA: 16,50 STUDENT: € 15,00

wo 07
nov 2018
Open: 
20:00
Aanvang: 
20:30