Echo Beatty [kloofconcert]

Datum Do 17 december 2020
Deuren open / Start show
20:00 /
20:30
Tickets
Tickets
€7.50 Normaal

AFGELAST

Helaas moeten we deze show vanwege het coronavirus cancellen. Ticketkopers hebben een mail van ons ontvangen.

We zijn allebei gek op muziek, we wonen op nog geen 50 meter afstand van elkaar en  we vinden elkaar lief. Daarom organiseren we samen met De Kloveniersdoelen KLOOFCONCERTEN:  een reeks bijzondere concerten in De Kloveniersdoelen.

Onder het alias Echo Beatty bouwt Ann elies van Dinter met haar bezwerende songs en een doordringende stem een eigen universum, onwerelds en beklijvend.  Als elfjarige leefde ze zich al uit op drums en begon ze in bandjes te spelen en op haar vijftiende leerde ze zichzelf een paar gitaarakkoorden en schreef ze haar eerste songs. Ze tourde als prille twintiger met Styrofoam in Europa en de VS, begon met Echo Beatty en werd daarnaast doorheen de jaren, een frequent gevraagde sidekick, bij onder meer Trixie Whitley, Mauro Pawlowski, The Black Heart Rebellion en Bed Rugs, waarbij ze genres zonder gêne overschrijdt en ervan houdt niet gebonden te zijn aan één specifieke scene. Onder Echo Beatty bracht ze reeds twee albums uit ‘Tidal Motions’ en ‘Nonetheless’ waarvoor ze in de nationale pers jubelende recensies kreeg en verschillende keren door Europa tourde. 

Maar desondanks bleef Echo Beatty enigszins in de schemerzone hangen. In 2019 vond Annelies dat het tijd was om oude dogma’s te laten varen, de donkere sluiers te laten zakken en een scherper licht te schijnen op haar werk en zichzelf. De EP ‘Ode To The Attempt’ is het resultaat van die nieuwe wind en komt in oktober uit op Unday Records (Millionaire, Faces On TV, The Bony King Of Nowhere, Trixie Whitley). Op deze EP klinkt Echo Beatty opener en naakter als ooit tevoren en danst Van Dinter op de grenzen van alternatieve pop, rock en indiefolk.  Op ‘Ode To The Attempt’ rekent Annelies af op een turbulente episode waarin spijt en trots, ongeloof en vertrouwen perfect naast elkaar afwisselden. Het is haar ode aan de mislukkingen én de overwinningen.  

Voor de opnames trok Annelies met Mirko Banovic op bas en Louis Evrard op drums naar de studio van Koen Gisen in Gent. Patricia Vanneste (ex-Balthazar, Hydrogen Sea, Sohnarr) en Trui Amerlinck (Ivy Falls, Tsar B) zorgden voor extra magie op viool en cello.