160628

Dr Feelgood

De in 1970 op Canvey Island in Essex geformeerde Dr. Feelgood blijft één van de meest populaire en levendige rhythm & bluesbands van de wereld. Hun rauwe sound en in your face optredens resulteerde uiteindelijk in het album Stupidity welke bij uitkomst direct op nr. 1 binnenkomt in de U.K. hitlijsten.

Dr. Feelgood heeft wereldwijd een aantal hit singles zoals Roxett, Back in the Night, Milk and Alchol, Down at the Doctors, She does it Right, Going Back Home en het onvergetelijke See You Later Aligator, welke de band gelijk het eerste gouden album opleverde.

Het laatste album met Lee Brilleaux , Down at the Doctors, werd live geregistreerd tijdens de Dr. Feelgood Music Bar op Canvey Island (nu bekend als het Oysterfleet Hotel), slechts 2 maanden voordat hij overleed.

De huidige line up is met Kevin Morris op drums en Phil Mitchell op bas, beiden al 29 jaar bij de band. Steve Walwyn op gitaar is ook alweer 23 jaar onderdeel van Dr. Feelgood. De zanger Robert Kane, voorheen van The Animals, is de meest recente aanwinst sinds 1999, voor zover iemand dit als recent wil bestempelen. Onlangs kwam de DVD Live in London uit en de CD Repeat Prescription, een collectie van de meest memorabele songs in een nieuw jasje.

Dr. Feelgood blijft zeer actief in het circuit en speelt nog steeds de zalen plat.

VOORVERKOOP: €16.00 NORMAAL, €14.50 STUDENT
AVONDKASSA: €17.50 NORMAAL, €16.00 STUDENT

za 17
mrt 2018
Open: 
20:00
Aanvang: 
20:30