304754

Douwe Eisenga pre-release party + Broeder Dieleman en Vandryver

Een week voor de officiële release op Record Store Day presenteert componist en pianist Douwe Eisenga zijn nieuwe album 'For Mattia'.

Het album komt uit op het indie-fijnproevers label TRPTK. Naast het titelstuk For Mattia dat in anderhalf jaar enorm populair geworden is, bevat het album allemaal nieuwe piano-songs.

Na ongeveer een dozijn albums als componist te hebben gemaakt, is het is voor het eerst dat Douwe zelf als pianist op dit nieuwe album te horen is. Voor hemzelf voelt het dan ook aan als een heus debuut.

Douwes kompanen van het collectief Herbergen, Broeder Dieleman en Vandryver, openen de avond met een gezamenlijke set. Daarna speelt Douwe het complete album en misschien nog wel meer. In ieder geval een hypnotiserende mix van ritmiek, menselijke en omfloerste melodieën en meeslepende lyriek. Eerlijke, down to earth muziek. Vaak ingetogen en sober met een grote onderhuidse kracht: de melodieën kerven zich in de ziel van de luisteraar.

En dan tot sluitingstijd? Ouderwets springen op hele goede en hele foute muziek met DJ Douwe, ditmaal vergezeld door – dochter – DJ Miki. Feestje!!

vr 05
apr 2019
Open: 
20:00
Aanvang: 
20:30