DIT CONCERT GAAT NIET DOOR. Ralph van Raat speelt Radiohead

Datum Di 11 juni 2019
Deuren open / Start show 20:00 / 20:30
Tickets
Voorverkoop
€18.50 Normaal
€17.00 Student
Avondkassa
€20.00 Normaal
€18.50 Student

De klassieke meesterwerken van Radiohead

DIT CONCERT GAAT HELAAS NIET DOOR. VANZELFSPREKEND KRIJG JE JE GELD TERUG ALS JE EEN TICKET HEBT GEKOCHT. JE ONTVANGT VAN ONS BERICHT. VOOR VRAGEN MAIL NAAR INFO@DESPOTMIDDELBURG.NL.

 

De Nederlandse meesterpianist Ralph van Raat behoort al jaren tot de internationale piano-top in binnen- en buitenland. In 2018 stond hij nog in Carnegie Hall waar hij een staande ovatie kreeg (een zeldzaamheid)!

Radiohead
Nu komt hij naar Middelburg met een heel erg bijzonder repertoire: Radiohead. Die prachtige muziek heeft een nauwe band met de klassieke muziek en is subliem herschreven voor piano door de Amerikaanse pianovirtuoos Christopher O’Riley. De rijkdom van O'Rileys arrangementen imponeerde van Raat. Hij combineert ze bij dit concert met klassieke werken van Debussy en Gershwin en eigentijds gecomponeerde, aan Radiohead verwante, muziek van Adams en Franssens.

Ralph laat je de schoonheid en diversiteit van de piano horen, en is niet bang daarvoor buiten de hokjes te denken. De nummers passen naadloos in de pianotraditie van romantische en impressionistische muziek.

Ralph geeft solorecitals en concerten met orkest in Europa, het Midden-Oosten, Azië en de Verenigde Staten. Hij speelde als solist met onder andere het Koninklijk Concertgebouw Orkest, de Los Angeles Philharmonic, de BBC Symphony Orchestra, London Sinfonietta, De Filharmonie van Antwerpen, de Cape Town Philharmonic, China National Symphony Orchestra, Cairo Symphony Orchestra, Melbourne Symphony Orchestra en het Radio-Sinfonie-Orchester Frankfurt. Hij studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium en muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en vervolgde zijn pianostudie in Frankrijk en de Verenigde Staten. Tegenwoordig doceert hij hedendaagse pianomuziek aan het Utrechts Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam.