De Duivel Ligt Altijd Op De Loer

Datum Zo 22 november 2020
Deuren open / Start show
15:30 /
16:00
Tickets
Tickets
€10.00 Enkel
€20.00 Duo (zit lekker naast elkaar)

Unieke verhalen over muzieklegendes uit de mond van popjournalist Harry de Jong

Hij mediteerde in Berlijn met Donovan, rookte in Texas een jointje met Willie Nelson, betrapte in Los Angeles John Lee Hooker met drie vriendinnen, zat in Londen op de stoel waarop Mick Jagger net wilde plaatsnemen, hing dronken in de heg na een middagje doorzakken bij Ron Wood thuis, werd in Manchester door een beveiliger uit de tuin gesleurd van Take That lid Jason Orange en kreeg van Hamburg tot Parijs privé optredens van  Joe Cocker, Joni Mitchell, Linda Gail Lewis en The Dubliners. Harry de Jong was ook de laatste Europese journalist die uitgebreid met Johnny Cash sprak, vlak voor diens dood.

Harry de Jong: geboren in 1952 in het Friese Oudeschoot maakte de afgelopen 45 jaar een fascinerende reis door de internationale muziekindustrie. Hij schrijft/ schreef voor Friesch Dagblad, GPD, Lust For Life ( Revolver), OOR, Humo en de Australische editie van de Rolling Stone.

Overal kwam de Jong backstage, in een hotelkamer of bij de groten der aarde thuis op de bank en bracht hij een aantal hoogtepunten uit in het boek met de titel ‘De Duivel Ligt Altijd Op De Loer’.

In de gelijknamige voorstelling die hij samen maakt met Willem De Vries (moderator en targetman)  wordt het publiek getrakteerd op een avondje onversneden pophistorie en meegezogen naar alle vindplaatsen van weleer. En De Jong put niet alleen uit zijn zeer goed ontvangen boek. Ook komen niet gepubliceerde verhalen aan bod. Uiteraard krijgt het publiek alle ruimte om vragen te stellen.  

De avond wordt gecomplementeerd met singer-songwriter Ivo Poelsma (frontman Lucky Daltons en hoofdrol in Walk the Line).