Bouke Zoete + Jeremy Lahr

Datum Vr 28 februari 2020
Deuren open / Start show 20:00 / 20:30
Tickets
Voorverkoop
€6.00 Normaal
€4.50 Student
Avondkassa
€7.50 Normaal
€6.00 Student

Eerlijke en persoonlijke blue-eyed soul

“Het is een lange weg van een jongen van 16 met een droom naar een man van 43 met een solo debuutplaat. Maar ik ben dankbaar dat ik ‘m genomen heb.” Aldus Bouke Zoete die met het album ‘Million Miles’ zijn solodebuut uitbrengt op Excelsior Recordings.

Bouke bracht op datzelfde label al eerder twee goed ontvangen albums uit met zijn indiepopband The Kevin Costners (‘Come On In’ - 2008 en ‘Pick Up The Parts’ -2014) en droeg bij aan twee platen van  Happy Camper (‘Happy Camper’ - 2011 en ‘The Daily Drumbeat’ uit 2014). Met deze laatste band heeft hij zelfs een Edison gewonnen. “Maar een album maken dat volledig van mezelf is, waarop ik in volle autonomie kon bepalen wat er gebeurde, dat moest er toch nog van komen. Het voelt een beetje als debuteren voor gevorderden.”

Million Miles is een ouderwetse blue eyed soulplaat geworden met een rijke, gloedvolle sound. Er staan tien eerlijke en persoonlijke songs op die zich niet zozeer tot één genre beperken maar die wel allemaal dezelfde organische, spontane soulfullness in zich dragen. “Het opnameprocess was ook heel vrij en organisch”, vertelt Bouke. “Ik heb samen met producer en bassist Nicolas Rombouts gewoon een aantal van de beste muzikanten van België uitgenodigd in een studiootje in Antwerpen en we zijn de nummers gaan spelen. En zodra ze goed klonken stonden ze erop. Als je mannen die hun sporen verdiend hebben bij artiesten als Arno, Tony Allen en Admiral Freebee de vrijheid geeft, dan doen ze daar over het algemeen wel iets moois mee.”

Jeremy Lahr (support)
Jeremy Lahr is een 19-jarige singer-songwriter uit Vlissingen. Hij wordt geïnspireerd door artiesten als John Mayer en Harry Styles, maar ook bands als Arctic Monkeys en Pearl Jam. Op het moment is hij bezig met zijn debuutalbum. Zijn nummers zijn poppy met een rauw randje, maar ook diep en emotioneel. Hij is een schrijver in hart en ziel en in het voorprogramma van Bouke Zoete speelt hij samen met Jesper de Jonge zijn nieuwe nummers in een akoestisch jasje.