Ben Caplan + Gabrielle Papillon

Datum Di 16 november 2021
Deuren open / Start show
19:30 /
20:30
Tickets
Ticket
€12.00 Normaal

De bebaarde Canadees met het krassende stemgeluid tovert de meest mierzoete liedjes om tot een droogkomisch schouwspel: in zijn handen klinkt de kerstklassieker O Holy Night bijvoorbeeld als een griezelig spookverhaal.

Caplan’s onmiskenbare sound put uit verschillende bronnen, met melodieën gegrond in de Oost-Europese klezmer traditie en een vertellend vermogen vergelijkbaar met Tom Waits en Captain Beefheart. Een tikkeltje zwartgallig, maar altijd vertolkt met een ontwapenend gevoel voor humor.

Caplan’s eerste plaat dateert uit 2011 wat betekent dat hij inmiddels 10 jaar lang door het circuit dwaalt. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft Caplan een retrospectieve verzameling van uitgeklede herinterpretaties van liedjes uit zijn hele catalogus opgenomen. Het album draagt de logische titel Recollection.

Dit keer neemt Caplan een bijzonder voorprogramma mee. Gabrielle Papillon is net als Caplan een artiest die de complete aandacht opeist. Haar benadering is stilistisch gezien echter heel anders: een oase van ijzingwekkende synths, magnifieke piano’s, exploderend in doordachte, dansbare kunstzinnige popliedjes over opstand, hoop en een uitzinnige viering van het zelf.

---

Vanwege de nieuwe maatregelen is dit concert seated en toegankelijk met een coronatoegangsbewijs.