Altin Gün

Datum Za 03 juli 2021
Deuren open / Start show
20:00 /
20:30
Tickets
Tickets
€20.00 Normaal

Saz maar dan spacy

Onweerstaanbare psychedelische Turkse disco uit Amsterdam: dat is Altın Gün. Saz maar dan spacy: een band die in elke wonderlijke cover weer verrast.

Altın Gün
Psychedelische Turkse disco uit Amsterdam: dat is Altın Gün. Genomineerd voor een Grammy en een hype van de Oriënt tot de USA. Zo werd Altın Gün gevraagd voor Coachella, een van de grootste popfestivals ter wereld. Maar het begon ooit in Istanbul. Daar breidde bassist en zelfbenoemd ‘vinyljunkie’ Jasper Verhulst zijn muziekcollectie uit met retro-Anatolische platen. Want de revolutionaire sixties en seventies bereikten ook het oosten. Bands als The Doors en Led Zeppelin inspireerden Turkse muzikanten, die er hun eigen draai aan gaven. Altın Gün geeft vele jaren later weer een unieke slinger aan deze hoorn des overvloeds.

Saz in Space
Altın Gün betekent zoiets als ‘gouden tijden’, en die beleeft het zestal zelf inmiddels ook. Op hun derde album Yol laat de band haar elektronische, dansbare kant stralen. The Know omschreef hun concerten als volgt: ‘heen en weer stuiteren tussen de woestijn en de verste, meest trippy verten in de ruimte.’ Humo juichte: ‘die duizelingwekkende tempowisselingen! Die roezige sazdeuntjes! Die tussen krautrock en regelrechte funk schipperende ritmes!’ Altın Gün zelf sluit niet uit dat daar nog een vleugje Italo-disco bij komt. Een band die in elke wonderlijke cover weer verrast.

Wij mogen weer shows organiseren voor maximaal 50 mensen. Deze shows vinden seated plaats. We houden ons natuurlijk aan alle richtlijnen.