Connie

Connie

Ze moest er even over nadenken. Het is toch best een dingetje, jezelf op een poster terug zien. Maar het initiatief vindt ze zo tof, dus zei ze gelukkig ja. Connie de Lange is onze mei-babe.  Ze behoeft voor velen geen introductie. Als mede-eigenaar runt ze vol enthousiasme de Vriendschap en is ze meer dan actief in het Middelburgse. Maar wist je dat ze een ontzettende zwak heeft voor alles wat glinstert, ze eigenlijk alles lust maar haar favoriete kostje borstplaat en de bloempap met kaneel van haar moeder is, ze vreselijk veel van Kees houdt en iedere morgen op de fiets heel hard ‘U zijt de glorie’ fluit? En dat zo’n beetje alle lijntjes met ons zijn verbonden? Ja, Connie en De Spot gaan way back. Daarom, lieve Spot-vriendin, zijn we extra blij dat we je zover hebben kunnen krijgen. 

Leeftijd? 56 jaar. Kan er ook niks aan doen.

Verliefd, verloofd, getrouwd? Ik hou ontzettend veel van Kees.

Connie en De Spot? Ooit runden wij een discotheek en bar, De Stadsdanszaal,  in het pand waar nu het poppodium zit. Ik heb hier heel wat uurtjes doorgebracht. Bij de totstandkoming van De Spot ben ik altijd langs de zijlijn betrokken geweest, is het niet omdat ik een aantal mensen die er werken ken.
Samen hebben we al heel wat leuke evenementen georganiseerd.  Denk bijvoorbeeld aan de Giro, het dinerconcert van Gemma Ray en maffe dingen voor de N8VDN8. Als ultieme muziek- en dansliefhebber kom ik er graag. Ik heb al heel veel mooie dingen gezien en leuke avonden meegemaakt.

Favoriete concert? Niet te doen, deze vraag. Ik vind zoveel leuk. Hilarisch zijn de 80’s Verantwoord-avonden, waar je eindelijk weer eens lekker uit je dak kunt gaan op de dansvloer. Maar ook de afterparty’s  van de N8VDN8, met Dj Douwe Eisenga waren fantastisch. Qua concerten heb ik een warme herinnering aan The Dead Brothers,  het feestje in De Spot van Hayo (Kaffee ’t Hof). Maar vergeet ook het eerste concert van Wovenhand niet. Dit was prachtig.

Is De Spot belangrijk voor Middelburg? Ja, he he. Ik vind dat iedere zelf respecterende stad sowieso een poppodium moet hebben. Het is een prachtige plek voor jong talent om zich te ontwikkelen en een mooie accommodatie voor toffe optredens die verder nergens anders tot hun recht komen. Maar bovenal is het nu ook een plek waar jongeren terecht kunnen om uit te gaan. En als laatste vervangt het het gemis aan een goede discotheek in Middelburg. De dansavonden in De Spot vind ik dus net zo belangrijk als al het andere mooie dat geprogrammeerd wordt.

Wat is je quilty pleasure? Heb je even? Ik heb er nogal wat. Zo ben ik net een ekster, tot irritatie van velen om mij heen. Alles wat glinstert wil ik hebben en ik loop het liefst hele dagen in glitterrokken en glimdingen. Ook fluit ik graag op de fiets. Heel hard. Liedjes als  ‘U zijt de glorie’ maar ook andere onbedoeld stichtelijke liederen kunnen zomaar de revue passeren.

Favoriete eten? Dat is onbenoembaar. Ik lust werkelijk waar alles. Maar de borstplaat en bloempap met kaneel van mijn inmiddels overleden moeder blijven favoriet. Jeugdsentiment.

Favoriete vakantiebestemming? Stuur mij maar naar de grote stad. We zijn net terug uit Japan en ik zou zo weer terug gaan. Maar New York blijft ook trekken. Prachtstad.

Droom voor de toekomst? Hier in de Vriendschap blijven we onszelf uitdagen en ontwikkelen. Dit gebeurt van zelf en zal ook nooit ophouden. Verder ben ik zo nu en dan aan het mijmeren over een tof plan voor het Schuttershofcomplex. Een prachtige locatie voor gekke ideeën. Een gemeenschapsplek. Waar geleefd en gewoond kan worden, waar mooie dingen gecreëerd worden, met gekke, duurzame en originele bouwsels en natuurlijk een grote stadstuin. Maar hiervoor moet ik eigenlijk iemand hebben die zich vast kan bijten in het uitzoeken van vergunningen en andere saaie regeldingen. En is de boel klaar, dan vertrek ik weer. Op zoek naar een mooie nieuwe uitdaging.

Meer Connie? Kijk op www.vriendschapcr.nl