114967

Mister & Mississippi + Pitou

Het is bijna een klassieke reeks in de levensloop en biografie van veel bands: verrassend debuutalbum, de moeilijke tweede en het kritieke derde album. Op dat vlak gaat Mister and Missisippi geen stijlbreuk plegen, waar het muzikaal wel een nieuwe koers en richting heeft ingeslagen.

Op het derde album 'Mirage' wordt het geluid gedomineerd door een zwaar en donker geluid van synths, bas en drums, geserveerd met majestueuze gitaarmelodieën en sterke vocalen. In opbouw, dynamiek en climax is de band venijniger dan ooit en blijft er weinig over van de rustige indie-folk-sound die de eerste albums kenmerkte. Met sterke songstructuren en veel aandacht voor arrangement en productie kan dit album tot de verrassingen van 2017 gaan behoren.

Met dit album slaat Mister and Mississippi geen nieuw hoofdstuk open, maar is het viertal begonnen aan een nieuw en ander boek. Dat zal ook gevolgen hebben voor de liveshows, waar de band een steviger geluid zal neerzetten, ondersteund door een meer dynamische visuele beleving.

Daar heeft de band voldoende ervaring en bagage voor na diverse clubtours in binnen- en buitenland en festivalshows op onder andere Lowlands, Paaspop, Eurosonic Noorderslag, SXSW en Rolling Stone Weekender.
En met het gezegde "je bent zo goed als je laatste plaat" zijn ook de Edison en 3FM Award voor even verwijderd van de schoorsteenmantel. Een mooie herinnering aan het verrassende debuutalbum en die moeilijke tweede, maar nu is het tijd voor die derde om zich te gaan bewijzen!

Pitou. Kippenvel gegarandeerd. Haar liedjes vallen op door haar klassieke achtergrond en het gebruik van vocale harmonieën, live uitgevoerd met 2 zangeressen. 8 september verscheen haar debuut op het Schots/NL'se label Mink Records. Ze speelde al o.a. op Le Mini Who, Valkhof en Grasnapolsky en is Popronde 3voor12-talent.

do 30
mrt 2017
Open: 
20:00
Aanvang: 
20:30
Ticket Prijs: 
€12.00
Student: 
€10.50